True


Kaj je fermentacija in kaj pasterizacija?
Spoznaj razliko med dvema pomembnima postopkoma in zakaj smo se odločili, da enega preskočimo

Kaj je fermantacija?

Fermentacija je proces, pri katerem mikroorganizmi, kot so kvasovke, bakterije ali plesni, hrano presnavljajo v osnovne gradnike. V procesu nastajanja in fermentacije kombuche nastaja mnogo živih organizmov, bakterij, ki našemu telesu prinašajo številne koristi

Kaj je pasterizacija?

Pasterizacija je postopek toplotne obdelave produkta ali živila, s katerim zmanjšamo število mikroorganizmov, ki bi lahko povzročili bolezen, kvarjenje ali fermentacijo živila. S pasterizacijo hkrati v živilu inaktiviramo tudi encime in mu s tem podaljšamo kakovost in obstojnost.

Torej: s pasterizacijo živilu podaljšamo rok uporabnosti, a obenem uničimo vse dobre žive organizme v njem.

Ayatana kombucha NI pasterizirana

Ko smo se pri razvoju produktov odločali o tem, ali se odločiti za pasterizacijo naših izdelkov ali ne, ni bilo dvoma.
Želimo, da produkti ostanejo živi in da z uživanjem v telo vnesemo kar največ dobrih bakterij ter posledično uživamo v njihovih pozitivnih učinkih na telo. S pasterizacijo bi namreč vse to uničili. Probiotičnih bakterij ne dodajamo umetno in naknadno, temveč pustimo, da se razvijejo hkrati s produkti, polnimi življenja.


Zakaj uživati nepasterizirane izdelke?


Nepasterizirani izdelki so največje bogastvo, kar ga lahko podarimo svojemu telesu. So polni koristnih bakterij, encimov, antioksidantov in mineralov.

Naše izkušnje so pokazale, da vse to vpliva na boljše počutje, višji nivo energije, nižji krvni tlak, zmanjšanje tveganj za nastanek srčno-žilnih bolezni in izboljšan imunski sistem. Da o prebavi sploh ne govorimo.

Priporočamo vam, da preizkusite sami!


 

Latest Posts

Prijava za komentiranje
Ali kombucha vsebuje teine in kofein?
Črni čaj je osnova za vse naše kombuche

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.