Dilema ...
Tale dilema pa ni kar tako! :)
Na eni strani imamo zimo, ko nas zebe in nam prijajo topla hrana in napitki. Potreba po vitaminih in svežem sadju in zelenjavi je večja, pojemo pa ju manj.
Na drugi strani imamo kombucho, ki vsebuje številne za zdravje pomembne vitamine in minerale, poleg tega pa še žive organizme, ki pomagajo prebavi - ta pa je glavni igralec pri tvorbi celic imunskega sistema. Ampak - kombucho se pije mrzlo.
Kaj pa zdaj?
Kombucho lahko piješ tudi pozimi!
Dobre novice - kombucho lahko piješ tudi pozimi.
Na voljo imaš več variant, kako jo uživati.
1. Pred pitjem kombucho vzemi iz hladilnika
Steklenička oz. pločevinka kombuche lahko na kuhinjskem pultu počaka do 12 ur. V tem času se bo segrela na sobno temperaturo.
2. Zmešaj kombucho v smuti
3. Kombucho dodaj prelivom, pomakam in namazom
Kombucho z lahkoto dodaš različnim namazom, prelivom in pomakam. S tem jih obogatiš, saj postanejo živi - dobri za tvoje počutje in prebavo. Tale preliv s kombucho je prav res “hud” - in res ga lahko uporabiš na številne načine:
Poleg tega naše kombuche večinoma vsebujejo zelo malo sladkorja (2 do 4 grama na 100 ml napitka), zato se njihova sladkost v slanih jedeh sploh ne bo zaznala.
4. Brez skrbi si privošči hladno
Močno priporočamo! :)
Zakaj sploh piti kombucho?
Prvi je seveda pomoč in podpora imunskemu sistemu.
Izberi svojo kombucho
Pa še to: prav vse našteto (od možnosti uporabe do pozitivnih lastnosti) velja tudi za vodni kefir.