True

Borovničeva pita s sivko
Čas priprave: 30 minut + hlajenje

Sestavine za testo

  • 1 skodelica fino mletih mandljev

  • ½ skodelice fino mletih ovsenih kosmičev

  • ¼ skodelice kokosovega olja

  • ½ skodelice datljev

  • ¼ skodelice vode (oz po potrebi)


Priprava testa

Vse sestavine damo v skledo in jih zgnetemo v testo. Zavijemo ga v prozorno folijo in damo počivati v hladilnik za vsaj 1 uro. 

V kolikor se nam mudi, lahko ta korak preskočimo. 

Testo enakomerno razporedimo po manjših pekačih za pito, ki smo jih predhodno namazali s stopljenim kokosovim oljem.

Sestavine za nadev

  • 3 skodelice indijskih oreščkov

  • 1 skodelica zamrznjenih borovnic

  • ¼ skodelice limoninega soka

  • 1 skodelica kokosovega mleka iz pločevinke

  • ½ skodelice agavinega sirupa

  • ½ skodelice kokosovega olja


Priprava nadeva

Vse sestavine zblendamo v blenderju, da dobimo gladko maso. 

Maso vlijemo čez obložene pekače s testom, posujemo s svežimi cvetki sivke in damo v hladilnik, da se strdi.
Najbolj optimalno je kar čez noč.




Sign in to leave a comment
Cold brew bananin kruh
Čas priprave: 60 minut

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.