True

Paradižnikov quiche
Čas priprave: 90 minut

Sestavine za testo

  • 2 skodelice gladke pirine moke

  • 5 jušnih žlic veganskega masla

  • 1 čajna žlička soli

  • 1/3 skod zelo mrzle vode


Priprava testa

Iz vseh sestavin zgnetemo testo, ga zavijemo v folijo in damo počivati v hladilnik za nekje 30 minut. 

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo med dvema peki papirjema. Peki papirja odstranimo in testo položimo na pekač, ki smo ga predhodno namazali z olivnim oljem. 

Testo preluknjamo z vilicami, nanj položimo peki papir in po vrhu vsujemo malo suhega fižola. Pečemo v predhodno ogreti pečici na 180 stopinj, 15 minut. 

Medtem pripravimo nadev.


Sestavine za nadev

  • 1 zavitek tofuja

  • 1 skodelica ovsenega mleka

  • 2 jušni žlici prehranskega kvasa

  • 1 čajna žlička soli

  • 2 jušni žlici olivnega olja

  • drobno sesekljana vejica rožmarina

  • češnjevi paradižniki


Priprava nadeva

Vse sestavine, razen paradižnikov in rožmarina zblendamo v blenderju, da dobimo gladko maso.

Vlijemo jo čez polovično pečeno testo potresemo z rožmarinom in obložimo s češnjevimi paradižniki. 

Pečemo še nadaljnih 20 minut. Pečeno dobro ohladimo in šele nato narežemo. 


Pito postrežemo s solatko, ki smo ji dodali koščke presne fete.


Presna feta s kombucho

Sestavine

  • 2 skodelici olupljenih mandljev, namočenih 8 ur

  • ½ skodelice kombuche Hoppy hour

  • 1 jušna žlica limoninega soka

  • 1 jušna žlica prehranskega kvasa

  • ½ čajne žličke česna v prahu

  • 1 čajna žlička čebule v prahu

  • ½ čajne žličke soli


Priprava

Mandlje in kombucho zblendamo do gladkega. 

Damo maso v gazo, pokrijemo in pustimo fermentirati na sobni temperaturi nekje 12 ur. 

Maso začinimo z ostalimi sestavinami in dobro premešamo. 

Pekač obložimo s peki papirjem, na katerega na nekje ½ cm debelo namažemo mandljevo maso. Po vrhu potresemo z mletim poprom in vse skupaj postavimo v hladilnik vsaj za nekaj ur. Nato feto vzamemo iz hladilnika in narežemo na manjše kocke.

Hranimo jo v zaprti posodi v hladilniku do 5 dni.




Sign in to leave a comment
Mlad pečen krompir s kombucha pestom
Čas priprave: 40 minut

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.