True

Poletna pita z breskvami
Čas priprave: 60 minut

Sestavine za testo

  • 1,5 skodelice gladke pirine mok
    1 jušna žlica brezovega sladila (xylitol)

  • Ščepec soli

  • 4 jušne žlice veganskega masla

  • 6 jušnih žlic zelo mrzle vode (oz po potrebi za gnetenje testa)

Priprava

Vse sestavine damo v skledo, premešamo in zgnetemo v testo. Zavijemo ga v folijo in damo počivati v hladilnik za vsaj 30 minut ali pa v zamrzovalnik za 15 minut.*

*Testo lahko pustimo v hladilniku do 24 ur, ali pa ga zamrznemo za do 2 tedna. 

Testo vzamemo iz hladilnika in ga razvaljamo med dvema peki papirjema. Peki papir odstranimo in testo položimo na pekač. Odvečno testo odrežemo, da sta vrh pekača in testo poravnana. Preluknjamo ga z vilicami, na vrh položimo peki papir, vsujemo nekaj suhega fižola in pečemo v predhodno ogreti pečici na 200 stopinjah C, 10 minut. Vmes pripravimo nadev.


Nadev za pito

  • 300 g breskev

  • ⅓ skodelice brezovega sladila

  • Sok ½ limone 

  • ½ čajne žličke vanilije v prahu

  • ½ čajne žličke kardamoma v prahu

Priprava

Breskve izkoščičimo in narežemo na tanke krhlje. Premešamo jih s sladkorjem, limoninim sokom in začimbami. Pokrijemo in pustimo nekje 15 minut, da se marinirajo.

Marinirane breskve zložimo na polovično pečeno testo in pečemo še nadaljnih 15 minut. 


Serviranje

Pito ohladimo in postrežemo samo ali pa s kepico sladoleda.






Sign in to leave a comment
Sladko-slastna skleda z rdečo hummus polivko
Skombiniraj 4 zanimive sestavine v popoln obrok

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.