True

Presni kukiji s čokolado
Čas priprave: 20 minut + čas sušenja v dehidratorju

Sestavine

  • 1 skodelica kokosove moke

  • 1,5 skodelice fino mletih mandljev

  • ½ skodelice mletih makadamija oreščkov

  • ¼ skodelice agavinega sirupa

  • sok in naribana lupinica ½ limone

  • 2 jušni žlici stopljenega kokosovega olja

  • ščepec soli

  • čokoladne kapljice


Priprava

V skledi dobro zmešamo vse moke. Mešanici dodamo vse ostale sestavine in s kuhalnico dobro zmešamo. Ko ne moremo več mešati s kuhalnico, nadaljujemo z rokami in vse skupaj dobro zgnetemo v testo. Vmes po potrebi dodamo malo vode, da lahko iz testa oblikujemo kroglice, katere nato sploščimo v kukije. 

Polagamo jih na Teflex podlogo od dehidratorja. Dehidriramo jih od 10-12 ur da postanejo hrustljavi. 

Lahko pa jih tudi spečemo v pečici na 170 stopinj, 10 minut. Tako nimamo presnih piškotov, ampak so tudi pečeni zelo okusni.




Sign in to leave a comment
Borovničeva pita s sivko
Čas priprave: 30 minut + hlajenje

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.