True

Quesadille in Hoppy tekoča kisla smetana
Čas priprave: 30 minut + čas kuhanja fižola

Sestavine

  • Kuhan rdeč fižol

  • Sirna omaka

  • Mlada špinača

  • Hoppy tekoča kisla smetana

  • Tortilje

Sirna omaka

                         

Sestavine

  • 1 skodelica kokosovega mleka v konzervi

  • 3 jušne žlice prehranskega kvasa

  • 1 jušna žlica tapiokine moke

  • ½ čajne žličke čebule v prahu

  • ¼ čajne žličke česna v prahu

  • ½ čajne žličke kurkume v prahu

  • ščep soli in popra


Priprava

Vse sestavine damo v manjšo kozico, segrevamo in stalno mešamo z metlico, da ne nastanejo grudice. Segrevamo toliko časa, da zavre, kuhamo še približno 3 minute in nato odstavimo iz ognja. Omaka mora biti srednje gosta. 

Nato pripravimo kislo smetano.

Hoppy tekoča kisla smetana

 

Sestavine

    • ½ skodelice indijskih oreščkov, namočenih 3 ure

    • ¼ skodelice konopljinih semen

    • ½ skodelice kombuche Hoppy hour

    • sok in lupinica ½ limone

    • 1 jušna žlica prehranskega kvasa

    • sol in poper po okusu


Priprava

Vse sestavine zblendamo v blenderju, da dobimo gladek preliv.


Polovico tortilje namažemo s sirno omako, nanjo položimo nekaj žlic rdečega fižola in svežo špinačo. Pokrijemo z drugo polovico tortilje in spečemo na ponvi, da se lahko zapeče. Pečeno tortiljo narežemo na trikotnike in postrežemo s kislo smetano.




Sign in to leave a comment
Presni njoki s kremno omako
Čas priprave: 20 minut+ čas dehidriranja

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.