True

Sladko-slastna skleda z rdečo hummus polivko
Skombiniraj 4 zanimive sestavine v popoln obrok

Že ime sladko-slastna skleda pove, da bomo ob uživanju te sklede na svojih brbončicah začutili simfonijo krasnega prepleta sladko-slanih okusov. V to skledo sem  ujela sestavine, ki sodijo v sam vrh mojih najljubših, zato priznam, da je to zame ena najbolj priljubljenih skled.

Za ta recept potrebuješ:

  • pečen sladek krompir,

  • kodrolistnati ohrovt, začinjen kot običajno zeleno solato,

  • limonin koromač, popečen na olivnem olju in pokapan z limoninim sokom in sojino omako in

  • rdeč humus oziroma pomako. To pripravi po spodnjem receptu.


Sestavine za hummus pomako

  • 1 skodelica belega fižola

  • 2 jušni žlici tahinija

  • 2 jušni žlici olivnega olja

  • sok ½ limone

  • ½ rdeče paprike

  • ¼ čajne žličke mlete kumine

  • sol in poper po okusu

  • ½ skodelice kombuche Classic mode

Navodila za pripravo

Priprava rdeče hummus pomake je silno preprosta. Vse sestavine do gladkega zmešaj v blendeju - to je vse!

Zdaj ti preostane le še, da vse sestavine po svojih željah razporediš v skledo za serviranje. Verjetno nekako tako, kot sem to naredila jaz. ;)

Pa dober tek!



Še ta zanimivost ...

Koromač je sorodnik korenja. Čeprav izvira z Mediterana, smo ga v naši kuhinji začeli uporabljati dokaj pozno. Koromač vsebuje super minerale, kot sta kalcij in fosfor, pa vitamine A, B in C. Odličen je za uravnavanje prebave in razstrupljanje telesa. Humus je bližnjevzhodna specialiteta, ki je osvojila svet. Klasičen humus je sicer pripravljen iz čičerike, a jaz verjamem, da se z recepti lahko tudi igramo in jih razvijamo "po svoje". 

Sign in to leave a comment
Recepti za umiritev prebave
Zbirka lahko prebavljivih receptov

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.