Že ime sladko-slastna skleda pove, da bomo ob uživanju te sklede na svojih brbončicah začutili simfonijo krasnega prepleta sladko-slanih okusov. V to skledo sem ujela sestavine, ki sodijo v sam vrh mojih najljubših, zato priznam, da je to zame ena najbolj priljubljenih skled.
Za ta recept potrebuješ:
pečen sladek krompir,
kodrolistnati ohrovt, začinjen kot običajno zeleno solato,
limonin koromač, popečen na olivnem olju in pokapan z limoninim sokom in sojino omako in
rdeč humus oziroma pomako. To pripravi po spodnjem receptu.
Sestavine za hummus pomako
1 skodelica belega fižola
2 jušni žlici tahinija
2 jušni žlici olivnega olja
sok ½ limone
½ rdeče paprike
¼ čajne žličke mlete kumine
sol in poper po okusu
½ skodelice kombuche Classic mode
Navodila za pripravo
Priprava rdeče hummus pomake je silno preprosta. Vse sestavine do gladkega zmešaj v blendeju - to je vse!
Zdaj ti preostane le še, da vse sestavine po svojih željah razporediš v skledo za serviranje. Verjetno nekako tako, kot sem to naredila jaz. ;)
Pa dober tek!
Še ta zanimivost ...
Koromač je sorodnik korenja. Čeprav izvira z Mediterana, smo ga v naši kuhinji začeli uporabljati dokaj pozno. Koromač vsebuje super minerale, kot sta kalcij in fosfor, pa vitamine A, B in C. Odličen je za uravnavanje prebave in razstrupljanje telesa. Humus je bližnjevzhodna specialiteta, ki je osvojila svet. Klasičen humus je sicer pripravljen iz čičerike, a jaz verjamem, da se z recepti lahko tudi igramo in jih razvijamo "po svoje".