True

Vaflji s svežim sadjem in sladkimi prelivi
Čas priprave: 30 minut

Vaflji

Sestavine

  • 1,5 skodelice mandljevega mleka

  • 1 jušna žlica jabolčnega kisa

  • ¼ skodelice stopljenega kokosovega olja

  • ¼ skodelice agavinega sirupa

  • 2 skodelici pirine moke

  • 1 čajna žlička pecilnega praška

  • 1 čajna žlička sode bikarbone

  • ščepec soli


Priprava

V manjši skledi zmešamo vse mokre sestavine. 

V večji skledi za mešanje ali v posodi od mešalnika zmešamo vse suhe sestavine, v katero vlijemo mešanico mokrih sestavin. Vse skupaj dobro premešamo, da dobimo gladko maso. 

S peko vafljev lahko pričnemo takoj ali pa maso pustimo počivati v hladilniku nekje 15 minut. 

Vmes pripravimo prelive.

Čokoladni preliv

                         

Sestavine

  • 2 skodelici praženih in oluščenih lešnikov

  • 1 čajna žlička vanilijevega ekstrakta

  • ½ skodelice kokosovega sladkorja

  • 2 jušni žlici kakava v prahu

  • ščepec soli


Priprava

Vse sestavine zblendamo v blenderju do gladkega.

Arašidov preliv

                         

Sestavine

  • 1 skodelica neslanih praženih arašidov

  • 2 jušni žlici kokosovega mleka iz pločevinke (gosti del)

  • ¼ skodelice vodnega kefirja

  • 3 jušne žlice agavinega sirupa

  • ščepec soli


Priprava

Vse sestavine zblendamo v blenderju do gladkega.

Vaflje serviramo na krožniku, posujemo s sadjem po želji ter prelijemo s čokoladnim in arašidovim prelivom.



Sign in to leave a comment
Palačinke s timijanovim medom in mandljevo ricotto
Čas priprave: 60 minut+ hlajenje medu

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.