True

Pitje kombuche in vodnega kefirja pozimi
Hladna kombucha v mrzlem delu leta? Zakaj pa ne!

2020 je letnica, ki je ne bomo kar tako pozabili. Navsezadnje ne preživimo vsakega leta v karanteni, izolaciji, večinoma doma in znotraj meja lastnih občin …

No, v Ayatani pa si bomo to leto zapomnili še po marsičem drugem, predvsem pa po pozitivnih stvareh, dosežkih in mejnikih!

Spisek vsega zanimivega, kar se nam je letos pripetilo, je res pester. Nekatere stvari so že zaključene, nekatere še pridejo na vrsto, tretje pa kot SCOBY v kozarcu kombuche z nami rastejo nenehno.


Leto 2020 v Ayatani

1. Predstavili smo številne nove okuse, na katere smo zelo ponosni:

kombucho z okusom mojita Beach Please, inovativno Retro Colo, vodni kefir z višnjo in lipovim cvetom Summer Blossom ter brezalkoholni “pelinkovec” v kombucha shotu Bitter Pill.

Naj ti izdamo skrivnost: še en okus je že pripravljen, da luč sveta zagleda z novim letom!



2. Postavili smo novo spletno stran in trgovino ...

... ter prešli na nov sistem, ki združuje poslovanje, proizvodnjo in splet v eno celoto. Kako dolgo smo se učili upravljati z njim? Odgovor: še vedno se učimo. ;)


3. Od septembra 2020 so trije naši izdelki na voljo v trgovinah Lidl po vsej Sloveniji!

V Lidlovih coolboxih lahko najdeš kombuchi Retro Cola in Beach Please ter vodni kefir Spicy Glow.



4. Naši izdelki so potrjeno BIO oz. EKO!

Na BIO certifikat smo zelo ponosni, saj sestavinam ter njihovemu poreklu dejansko namenjamo ogromno pozornosti. Najraje vidimo, da so sezonske in lokalne, vsekakor pa morajo kadar se le da biti BIO (=EKO =ORGANSKO), preverjene ter najvišje kakovosti. Samo še 2 izdelka iz našega asortimana nimata EKO certifikata, a ju trenutno ni na zalogi. Kar koli izbereš zdaj, je zagotovo EKO! :)



5. Konec junija smo organizirali dogodek Beach please ...

... in v Lesce na Gorenjskem pripeljali plažo, zabavo, 3 nove Ayatana izdelke, nekaj znanih obrazov in ogromno ljubiteljev fermentacije. Super smo se imeli!



6. Prišli smo na številne nove prodajne lokacije:

v bare, restavracije, joga studie, trgovine z zdravo prehrano ..., ki bi jih bilo še več, če nam ne bi (kot vsem) korona virus prekrižal načrtov. Korona, hvala, čas bo, da greš in se ne vrneš! :)



7. Prvi v Sloveniji smo kombucho napolnili v pločevinke.

Zdaj jo lahko lažje s seboj odnesete na piknike, v hribe, na pot; pločevinke so tudi lažje in varnejše za pošiljanje, okoljsko pa naj bi bile celo še prijaznejše kot stekleničke.




8. Predstavili smo naš unikaten kombucha set za varjenje domače kombuche ...

... ki ste ga sprejeli z velikim navdušenjem. V dobrem mesecu so številni slovenski domovi postali bogatejši za en pomemben delec Ayatane: vsak SCOBY, ki smo ga poslali v svet, je namreč potomec našega hišnega SCOBY-ja, imenovanega Iggy. <3



Kar dobro za eno leto, kajne?

Pa naši načrti za novo leto?

Za novo leto imamo ogromno načrtov. Še naprej nameravamo vztrajati, delati z užitkom, dobro voljo in strastjo, ustvarjati nove okuse, produkte in vsebine, da te bomo še naprej razvajali in razveseljevali. To obljubimo in dovolimo, da nas držiš za besedo! ;)


                  Sign in to leave a comment
                  Pitje kombuche in vodnega kefirja pozimi
                  Hladna kombucha v mrzlem delu leta? Zakaj pa ne!

                  To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.