Sestavine
1 skodelica polente
Priprava
Polento skuhamo po navodilih proizvajalca.
Kuhano polento v obliki manjših krogov razmažemo na peki papir in pustimo, da se ohladi.
Medtem pripravimo namaz.
*V primeru, da skuhamo preveč polente, jo shranimo v zaprti posodi v hladilniku, do 3 dni.
Kremast namaz za pizzo
Sestavine
1 manjša glava česna
1 skodelica kuhanega belega fižola
½ skodelice indijskih oreščkov, namočenih 3 ure
½ skodelice kombuche Hoppy hour
1 jušna žlica prehranskega kvasa
Sok in lupinica ½ limone
Sol in poper po okusu
Priprava
Glavi česna odrežemo vrh, damo v pekač obložen s folijo in prelijemo z jedilno žlico olivnega olja. Dobro zavitega v foliji pečemo v pečici na 200 stopinj, da se rahlo zapeče. Nekje 30 minut.
Pečenega ohladimo in olupimo.
Vse sestavine damo v blender in zmiksamo do gladkega.
Pizze namažemo z namazom, obložimo s svežo rukolo, narezanimi redkvicami, semeni. Vsekakor pa pizze lahko obložite po svojem okusu.