True


Koristi in pozitivni učinki črnega čaja
Črni čaj, zakladnica antioksidantov

Priljubljenost črnega čaja

Črni čaj je poleg vode in kave ena izmed najbolj priljubljenih pijač na svetu. Pridobiva se ga iz rastline Camellia Sinensis. Črni čaj izvira iz Kitajske, kjer mu zaradi končne barve v skodelici pravijo kar rdeči čaj.

Črni čaj je v primerjavi z zelenim močnejšega okusa. Liste črnega čaja so v Evropo v začetku 17. stoletja prvi prinesli Nizozemci, kasneje pa se je njegova priljubljenost z angleškim osvajanjem Karibskih otokov prenesla tudi na zahod. Danes je črni čaj ena od najbolj priljubljenih pijač v praktično vseh kulturah sveta, v njegovi aromi naj bi po nekaterih ocenah uživalo do 80 % svetovnega prebivalstva.

Kakšna je razlika med črnim, zelenim in belim čajem?

Razlika med črnim, zelenim in belim čajem je zgolj v načinu obdelave. Med obdelavo črni čaj fermentira in oksidira, zeleni in beli pa proces fermentacije preskočita.

Prav v načinu obdelave se skrivajo tudi številne koristi črnega čaja: od preprečevanja nastanka srčnih obolenj in tveganja za razvoj sladkorne bolezni, je odličen v boju proti nastanku rakavih celic, obenem pa občutno zmanjša možnost srčnega napada.

Koristi črnega čaja in antioksidantov

Črni čaj je odličen za vse, ki imajo težave s prebavo. Je tudi dober spremljevalec pri obvladovanju stresa.

AYATANA kombucha je pripravljena iz črnega čaja, zato poleg dobrih bakterij, ki se razvijejo skozi postopek fermentacije, vsebuje tudi veliko antioksidantov iz črnega čaja. Antioksidanti so odlični v boju proti staranju celic in njihovemu obnavljanju.

Ob rednem uživanju se opazijo spremembe na koži: koža postane mladostnejša, na pogled bolj zdrava, čista, izginejo mozoljčki in pigmentna obarvanost. Po nekaterih raziskavah pa naj bi črni čaj vplival tudi na zmanjšano možnost nastanka kožnega raka.

Črni čaj je ena od tistih sestavin, ki sodi v domačo naravno lekarno.

V napitku, kot je kombucha AYATANA, pa poleg vseh krasnih dobrobiti, ki jih ima že sam po sebi, dobi še dodatno podporo kombuchinih živih kultur, ki skrbijo za prebavo, močan imunski sistem in vsesplošno dobro počutje. Fino, kajne?

Latest Posts

Prijava za komentiranje
Ultimativni vodič o kombucha shotih

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.