True


Moja zgodba


Živjo!   

Sem Aleksandra Grilc Tomažin, ustanoviteljica in vodja podjetja AYATANA, mamica dveh krasnih in živahnih punčk, ljubiteljica joge, rastlinske kulinarike in uravnoteženega življenjskega sloga. Tako se je vse tudi začelo ...   

AYATANA je zgodba, ki je v meni rasla že dolgo časa.  

AYATANA v starodavnem jeziku sanskrt pomeni svetišče, dom, prostor počitka in skedenj. Takoj ko sem prebrala ime in ga izgovorila na glas, sem vedela, da je to ime, ki ga želim nositi v zgodbi, s katero odpiram nove poti.

Clarico-Text-Image

Začetki Ayatane segajo v leto 2016 ...

Takrat smo v Lescah odprli nov kulinarični center, pričeli z delavnicami in se tako podali v svet rastlinske prehrane in uravnoteženega življenjskega sloga. 


Ves čas pa smo se sočasno pripravljali še na širitev na področje izdelkov, tako fizičnih kot spletnih. 

Clarico-Picture
Od leta 2016 je bila Ayatana center rastlinske kulinarike, kjer smo izvajali delavnice rastlinske kulinarike.  

Prelomno leto 2019

Poleti leta 2019 nam je na trg uspelo lansirati še precej nepoznane fermentirane izdelke:

kombucho, vodni kefir ter kombucha shote.


Zadnja dva izdelka smo slovenskemu trgu predstavili kot prvi.


Clarico-Picture
Zelo sem ponosna, da so vsi izdelki plod lastnega razvoja in proizvodnje.

Kaj sledi?

Moja in Ayatanina zgodba nikakor še ni končana. Šele dobro se začenja!


Vse navdušenje in pozitiven feedback zadovoljnih strank nam vsem pri Ayatani dajeta še več volje, energije in zagnanosti.

S celo ekipo stremimo k širitvi ponudbe in napredku.


Zadovoljiti želimo vse tvoje potrebe in želje, zato poskušamo redno dopolnjevati tako našo paleto izdelkov kot tudi ponudbo spletnih storitev.


Deliti želimo svoje znanje, razne recepte, poučne video vsebine in spletne tečaje.


Vse recepte, ki jih najdeš na tej spletni strani, pripravim in spišem sama, zato je velika večina primerna za vso družino, saj imam tudi sama doma dve majhni deklici. Ravno onidve sta večinoma moja inspiracija za pripravo hitrih in hkrati okusnih polnovrednih rastlinskih obrokov.

Zato se pri meni vedno "kuha” kaj novega. 


Clarico-Picture
Vmes sem dvakrat postala mama in spoznala, da z veliko volje in brezpogojno podporo bližnjih nič ni nemogoče. 

Toplo te vabim v naš svet


Želim si, da AYATANO spoznaš in začutiš tudi ti. Pri nas je vedno domače, prijetno ter slastno in dišeče. Verjamem, da pri nas lahko najdeš izdelke, ki so primerni za vse generacije, odmik od vsakdana, poljudno in strokovno čtivo za razširitev obzorij ter razne uporabne trike in nasvete. 


AYATANA vabi vse! Dobrodošli vsi, ki ste že ljubitelji fermentiranih izdelkov ali pa boste to šele postali, vsi, ki želite lepoto in raznovrstnost polnovredne prehrane in s tem povezanega načina življenja spoznati pobližje. Morda je za nekatere to prvi korak, za nekatere pa že nadgradnja znanja.

 

Spoznaj naše izdelke

V Ayatani varimo žive pijače, polne mikroorganizmov, ki so koristni za tvoje črevesje, odpornost in dobro počutje: kombucho, vodni kefir in kombucha shote.

Si za nekaj okusnega?

Kaj bi danes dobrega? Nekaj sladkega ali slanega? Prigrizek ali cel obrok? Zate imamo celo zbirko rastlinskih receptov za vse priložnosti.

Fermentacija je za vse!

Te zanima več o postopkih fermentacije? Kaj se sploh med njimi dogaja in kaj ima to s tvojim počutjem? V blog zapisih te čaka kopica zanimivega branja in novega znanja.

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.