True


                 Splošni pogoji poslovanja

                 Podatki o podjetju 

                  Ayatana d. o. o. 
                  Alpska cesta 43 
                  4248 Lesce 
                  Slovenija 
                  Davčna številka: SI31868134 
                  Matična številka: 7191766000 
                  E-poštni naslov: hello@ayatana.eu 

                  Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). 

                  Vrste uporabnikov 


                  Z registracijo na spletni strani www.ayatana.eu oziroma shop.ayatana.eu postanete član Ayatana spletne skupnosti. Nakup v spletni trgovini lahko opravite kot registriran član ali kot gost s hitrim nakupom. 

                  Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Če želi uporabnik kadarkoli svoj naslov elektronske pošte ali geslo zamenjati z drugim, lahko to stori v svojem uporabniškem profilu. 

                  Dostopnost informacij 


                  Ayatana se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovila naslednje informacije:  
                 - identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, matično in davčno številko),
                 - kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta), 
                 - bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami), 
                  - dostopnost izdelkov (vsak izdelek, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku), 
                  - pogoje dostave izdelka (način, kraj in rok dostave), 
                  - vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in druge stroške, 
                  - način plačila in dostave, 
                  - časovno veljavnost ponudbe, 
                  - rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka, 
                  - pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci. 

                 Cene 

                  Vse navedene cene v spletni trgovini so v EUR ter veljajo v trenutku oddaje naročila. 

                  Cene veljajo v primeru plačila s spodaj navedenimi načini plačila, pod v tem dokumentu navedenimi pogoji. 

                  Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o potrjenem naročilu). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika kot za kupca. 

                 Načini plačila 

                  Spletna trgovina omogoča naslednje načine plačila:  
                  po predračunu (UPN nalogu) na račun podjetja, 
                  - s kreditno kartico (Visa, Mastercard) ali 
                  - s PayPal. 
                  Ponudnik kupcu izda račun na trajnem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kadar želi odstopiti od nakupa in produkte vrniti, če je to potrebno in mogoče. 

                 Postopek nakupa 

                  Če si želite ogledati, kaj je na voljo za nakup, enostavno vstopite v spletno trgovino. 

                  Ko najdete produkt, ki ga želite naročiti, določite količino paketov stekleničk in kliknite »Dodaj v košarico«. Ko vaše naročilo vsebuje število produktov, ki jih želite kupiti, se prijavite, če želite nadaljevati, ali pa se registrirajte, če prvič opravljate nakup v naši spletni trgovini. V spletni trgovini lahko opraviti nakup tudi brez registracije. Nato vpišite svoje podatke za plačilo, ponovno preverite svoje naročilo in v zaključni fazi potrdite nakup. 

                 Koraki procesa nakupa: 
                  1. korak – dodajanje izdelkov v nakupovalno košarico. Izdelek, ki ga želite kupiti dodajte v košarico s klikom na ustrezen gumb (»Dodaj v košarico«). Izdelki so razvrščeni po kategorijah, poiščete jih lahko tudi s pomočjo iskalca. Za več informacij o izbranem izdelku kliknite na sliko izdelka. V košarico lahko dodate poljubno število izdelkov, pakiranih v paketih po 6 ali 12 stekleničk oziroma v nekaterih primerih tudi pločevink. 
                  Ko z dodajanjem zaključite, lahko kasneje nadaljujete z nakupovanjem, ali zaključite nakup. V prvem primeru, se bodo izdelki v košarici shranili za kasnejši nakup. Izdelke v košarici lahko tudi poljubno odstranite oziroma spreminjate količino. 
                  2. korak – izbira plačilnega načina in dostave (registracija, vnos naslova za plačilo in dostavo). Če ste registrirani uporabnik, vpišite svoje uporabniško ime in geslo v za to namenjeni polji. Neregistrirani uporabniki izpolnite obrazec »Podrobnosti o plačniku«, kjer so polja označena z zvezdico (*) obvezna. Vnos svojih podatkov potrdite s klikom na gumb »Zaključi nakup« – še prej pa izberete bodisi plačilo na TRR po predračunu ali plačilo s kreditno kartico oziroma preko PayPal-a. Potrdilo o uspešno poslanem naročilu boste prejeli na vaš e-naslov. 

                 Pošiljanje produktov 

                  Ponudnik bo uporabniku po elektronski pošti poslal voucher za naročen produkt. Plačane izdelke pa mu bo preko izbrane dostavne službe poslal na naslov za dostavo. 

                  Račun 


                  Račun za kupljene izdelke in storitve boste prejeli bodisi skupaj s paketom z kupljenim blagom ali na elektronski naslov. Spletni obrazec naročila, ki ga izpolni kupec ob naročilu, ne velja kot račun. Ponudnik v svoji bazi hrani elektronsko kopijo poslanega računa. 

                  Veljavnost akcijske ponudbe 


                  Rok veljavnosti akcije je naveden ob sami akcijski ponudbi, ki se lahko med seboj razlikujejo. 

                 Veljavnost ponudbe 

                  Pri nakupu veljajo cene v trenutku potrditve naročila, kar pomeni, da je naročilo dobilo status v pripravi. Vse cene so navedene v EUR. Cene v spletni prodajalni se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene veljajo za nakupe v spletni prodajalni. Slike so lahko simbolične in ne odražajo vedno v celoti dejanskega stanja. 

                 Varnost 

                  Ponudnik uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Ponudnik v te namene uporablja SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija. Avtorizacije kreditnih kartic se vršijo v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Podatki o karticah se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. 

                 Varovanje osebnih podatkov 

                  Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik za nedoločen čas hrani IP naslove vseh kupcev spletne trgovine https://shop.ayatana.eu, pri kupcih pa še: ime in priimek, e-poštni naslov, kontaktni telefon, primarni naslov in naslove za dostavo, državo prebivališča, čas in datum nakupov in arhiv komunikacije s ponudnikom. 

                  Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo. Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam. Ponudnik bo osebne podatke izbrisal v zakonsko določenem roku. 

                  Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika. 

                 Pritožbe in spori 

                  Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže po elektronski pošti. 
                     
                  Nazadnje posodobljeno: V Lescah, 8. julij 2020 

                 To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.