True

Mini pizze iz polente
Čas priprave: 60 minut

Sestavine

  • 1 skodelica polente


Priprava

Polento skuhamo po navodilih proizvajalca. 

Kuhano polento v obliki manjših krogov razmažemo na peki papir in pustimo, da se ohladi. 

Medtem pripravimo namaz. 

*V primeru, da skuhamo preveč polente, jo shranimo v zaprti posodi v hladilniku, do 3 dni.

Kremast namaz za pizzo

                         

Sestavine

  • 1 manjša glava česna

  • 1 skodelica kuhanega belega fižola

  • ½ skodelice indijskih oreščkov, namočenih 3 ure

  • ½ skodelice kombuche Hoppy hour

  • 1 jušna žlica prehranskega kvasa

  • Sok in lupinica ½ limone

  • Sol in poper po okusu


Priprava

Glavi česna odrežemo vrh, damo v pekač obložen s folijo in prelijemo z jedilno žlico olivnega olja. Dobro zavitega v foliji pečemo v pečici na 200 stopinj, da se rahlo zapeče. Nekje 30 minut. 

Pečenega ohladimo in olupimo. 

Vse sestavine damo v blender in zmiksamo do gladkega. 


Pizze namažemo z namazom, obložimo s svežo rukolo, narezanimi redkvicami, semeni. Vsekakor pa pizze lahko obložite po svojem okusu.




Prijava za komentiranje
Osvežilna mojito limonada
Čas priprave: 10 minut

To install this Web App in your iPhone/iPad press and then Add to Home Screen.